1 Aralık 2014 Pazartesi

Fırında Kremalı Patlıcan Musakka



Malzemelerimiz
6 adet kemer patlıcan
8 adet yeşil biber
400 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 kuru soğan
4 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 ML Çiğ krema
Karabiber
Tuz
Kekik
Kızartmak için fındık yağı

Üzeri için
Maydanoz
Kaşar


Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın.
15 dk tuzlu suda bekletin.
Kızgın yağda patlıcan ve bıberleri kızartın ben bu işlem için actifry kullandım.
Kızarttığımız sebzeleri fırın kabının tabanına döşeyelim.
Sos tenceresıne 2 yemek kaşığı fındık yağını alalım.
Sarımsak ve soğanı pembeleştirelim.
Kıymayı ekleyip tum suyunu çekene kadar soteleyelım.
Domates ,salça,krema ve baharatları ilave edip koyulaşana kadar pişirelim.
Pişen sosu patlıcanların üzerine yayalım.
Maydanoz ve rende kaşar ile sosun üzerini kaplayalım.
220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Domates yerıne kışlık domates sosunuz varsa onu kullanabılırsınız ben kendi hazırladığım sosumu kullandım.
Fındık yağı yerıne istediğiniz bir yağı kullanabılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle

1 yorum:

  1. Yemeğinizde tabağınızda ne kadar güzel. Ellerinize sağlık. İyi akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template