19 Ocak 2015 Pazartesi
Ispanak ve Peynir Dolgulu Dereotlu Ekmekler
Malzemelerimiz
Hamur için
1 su bardagı ılık süt
1/2 su bardagı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
8-10 dal dereotu
Aldığı kadar sarı bugday unu
İç dolgusu
1 kuru soğan
400 gr ayıklayıp doğranmış ıspanak
200 gr peynır(100 gr labne+100 gr köy peynırı)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Ayçekirdeği içi
Susam
Çörekotu
Hazırlanışı
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip 10 dk aktifleşmesini bekleyin.
Zeytinyağ ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Son olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
1 saat mayalanmaya bırakın.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
Soğanı ekleyip pembeleştırın.
Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar soteleyın.
Altını kapatıp baharatlarını ilave edin.
Tuz miktarını peynırınızın cinsine gore eklemeyi unutmayın.
Mayalanan hamurdan yumurta buyuklugunde parçalar koparın.
Elinizle açıp iç dolgudan koyup yuvarlayın.
Ben pişirme için muffın kalıplarımı kullandım siz yuvarlayıp tepsiye dizebılırsınız.
Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp ekmekçiklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
Üzerlerine çörekotu,susam ve çekirdek içleri serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle
Hamur için
1 su bardagı ılık süt
1/2 su bardagı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
8-10 dal dereotu
Aldığı kadar sarı bugday unu
İç dolgusu
1 kuru soğan
400 gr ayıklayıp doğranmış ıspanak
200 gr peynır(100 gr labne+100 gr köy peynırı)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Ayçekirdeği içi
Susam
Çörekotu
Hazırlanışı
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip 10 dk aktifleşmesini bekleyin.
Zeytinyağ ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Son olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
1 saat mayalanmaya bırakın.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
Soğanı ekleyip pembeleştırın.
Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar soteleyın.
Altını kapatıp baharatlarını ilave edin.
Tuz miktarını peynırınızın cinsine gore eklemeyi unutmayın.
Mayalanan hamurdan yumurta buyuklugunde parçalar koparın.
Elinizle açıp iç dolgudan koyup yuvarlayın.
Ben pişirme için muffın kalıplarımı kullandım siz yuvarlayıp tepsiye dizebılırsınız.
Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp ekmekçiklerin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
Üzerlerine çörekotu,susam ve çekirdek içleri serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hoş bir lezzet eline sağlık izlenmedesin sevgiler ,
YanıtlaSilÇok teşekkur eerim sevgılerımle
SilMerhaba,
YanıtlaSilBol malzemeli güzel bir tarif ... Ellerinize sağlık
Sevgiler
Sevilay Uçak
http://lokumpilavi.blogspot.com/
Aynen ismi bile ne uzun olmuş degılmı sevgıler
SilIspanak ve peynir dolgulu dereotlu ekmekler çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
http://www.sosyalmedyakafe.com/
Çok teşekkur ederım sevgılerımle
SilSunumunuz ve vitamin deponuz bi harika, emeğinize sağlık cadı hanım:))))
YanıtlaSilÇok teşekkur edıyorum sevgılerımle
Silkalıpta olması çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEvet bende çok severim bu şekıllerı sevgıler
SilEllerine sağlık çok lezzetli gorunuyorlar..
YanıtlaSilBegenmenıze çok sevındım teşekkur ederım
Silharika olmuşlar. :)) ellerinize sağlık.. afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok ama çok teşekkurler sevgıler
Silbu kalpler kimin için :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Eşim ve kızım için tabıkı sevgıler 😄
Silsabahın bu saatinde ne güzel görünüyorlar olsa da yesek :)
YanıtlaSilsevgiler
safak
www.safagindunyasi.com
Çok tesekkur ederım begenmenıze sevındım sevgıler
SilMehabalar ,
YanıtlaSilÇok şirin ve frah bir bloğunuz var,
Ekmekler de yam benlik her zaman kullandığım mayalı poğala ve ekmeklerimin vazgeçilmez tarifi dereotuysa zaten benim olmazsa ı-olmazım çok yakışır poğaçalar ve ben bu lezzete bayılırım…
Ellerinize sağlık çok güzel ve leziz görünüyorlar…
Sevgilerimi bıraktım…
Güzel yorumunuz ve katkınız için çok teşekkur ederım sevgıler
Silne şirin bir blog bayıldım
YanıtlaSilemeklerinize sağlık
sevgiler
Nilay hanım çok teşekkurler begenmenıze cok sevındım sevgılerımle
SilEllerinize sağlık. :)
YanıtlaSilCookPlus etkinliğinde keşke siz de olsaydınız. Demek kısmet değilmiş...
Başka etkinliklere tanışmak nasip olur inşaallah. Sevgiler. :)
Umarım bende çok isterım sevgılerımle
Silşekli çok hoş görünüyor. ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok tesekkur ederım begenmenıze sevındım sevgıler
SilMerhaba ,ne güzel tarifler bunlar ellerinize sağlık güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle.....
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım görüşmek dılegıyle sevgıler
SilÇok güzel görünüyorr. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://guzellikeditoru.blogspot.com.tr/
Çok teşekkurler sevgıler
SilEllerine sağlık Pınarcım nefis görünüyorlar..Üzerine yumurta sarısıyla pekmez sürme fikri çok iyi..Deneyeceğim..Sevgiler..
YanıtlaSil(Zeyno'nun Mutfağı)
Çok teşekkur ederım begenmenıze cok sevındım sevgıler
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilEllerinize sağlık,dereotlu ve ıspanaklı hamurişlerini çok severim.
YanıtlaSilhttp://denizkokusuu.blogspot.com.tr/
Bende bayılırım çok tesekkurler sevgıler
SilÇok nefis görünüyorlar, ellerinize sağlık! Bloğunuzada bayıldım, çok güzel tarifler var!!!Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım begenmenıze cok mutlu oldum sevgıler
SilEllerinize saglik.. cok guzel gozukuyorlar...
YanıtlaSilÇok tesekkur ederım sevgıler
SilPınar'cığım ne kadar güzel kabarmışlar. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım begenmenıze cok sevındım sevgılerımle
Silgoruntu muhteşem lezzete emınım oyledır..
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım sevgılerımle
SilEllerine sağlık, çok lezzetli görünüyor. Sevgilerle...
YanıtlaSilhttp://www.beyhaninmutfagi.com/
Ekmekleriniz çok iştah açıcı görünüyor, elinize sağlık.Kalıbınız da çok güzelmiş, çok fonksiyonel :)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilYorum bırakma etkinliğinden geldim.
Sayfanız çok güzel.
Sevgilerimle.
Betül