3 Ocak 2015 Cumartesi

Pratik Alman Pastası

Malzemelerimiz
2 yumurta
1,5 çay bardagı şeker
1 çay bardagı süt
3 çay bardagı un
1 çay bardagı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 ampul rom aroması

Ara kreması
1 paket muzlu puding(750 ML süt ile hazırlanan paketlerden)
600 ML süt
1 yemek kaşığı tereyağ

Süsleme için
Çikolata sos
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
Yağ,süt ve rom aromasını ekleyip 1 dk çırpın.
Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyıp 1 dk çırpın.
160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kek pişerken pudingi 600 ML süt ile pişirin.
750 ML süt yerıne 600 ML kullanıyoruz daha kıvamlı olsun diye.
Puding koyulaşınca altını kapatıp tereyağını ekleyıp karıştıralım.
Ilıyan keki ortadan ikiye dikkatlice keselim.
Ilımış olan pudingi kekin arasına yayıp kapatalım.
Birkaç saat buzdolabında dinlendirelim.
Çikolata sos ve pudra şekeri ile süsleyelim.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle

6 yorum:

  1. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok teşekkur ederım sevgılerımle

    YanıtlaSil
  3. selam, bloglara yorum yapma etkinliğinden geldim :)
    çok eskiden ben de yapmıştım alman pastasından. şimdi tarifini bile unuttum. bu tarifi görünce epey sevindim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldınız memnun kalacağınızı dusunuyorum sevgılerımle

      Sil
  4. çok sevdiğim ve yaptığım bir pastadır çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template