Bol Cikolatali Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- Taban için
- 1 paket tahilli biskuvi
- 60 gr tereyağ
- Krema malzemeleri
- 500 gr labne peynir
- 1 paket cig krema (200 ml)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 2 yemek kaşığı nisasta
- 1 paket vanilya
- 75 gr beyaz çikolata
- 75 gr bitter veya sutlu çikolata
- Uzeri için
- Frambuaz ve bogurtlen
- Eritilmis ve kazinmis çikolata
Bol Cikolatali Cheesecake Tarifi Yapılışı
Ilk önce tabani hazırliyoruz 20 cm lik kelepceli kalibin tabanina yağılı kağıt serip, kenarlarini folyo ile kaplayalim.Taban için biskuviyi rondodan gecirip eritilmiş tereyağ ile karistiralim.
Kaliba sikica yerlestirip buzdolabina kaldiralim.
Kremasi için Labne, krema, vanilya ve şekeri mikser ile cirpalim.
Yumurtalari tek tek kirip karistiralim.
En son nisastayi ekleyip karistiralim ve kremayi ikiye bolelim.
Benmari usulu eritmis oldüğümuz çikolatalari ayri ayri kremalara karistiralim.
Bir beyaz çikolatali krema bir de sutlu çikolatali krema elde ettik.
Tabani buzdolabindan cikarip ilk önce sutlu çikolatali olani sonra beyaz çikolatali olani kaşıkla tabanin üzerine koyalım.
Firini alt ust 175 derecede calistirip içine su dolu fırına dayanikli bir kap koyalım.
Kontrollu olarak 1 saat pişirelim üzeri yanmasin ama koyulassin.
Sure dolunca fırıni aralayip iliyana kadar içinde bekletelim sonrasinda 1 gun buzdolabinda bekletelim.
Ertesi gun dilediginiz gibi susleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder