20 Temmuz 2018 Cuma

Terayagli Tuzlu Cubuklar

Tereyağlı Tuzlu Çubuklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta(beyazı uzerıne ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sırke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için
  • Susam
  • Corekotu
  • Ayçekirdegı

Tereyağlı Tuzlu Çubuklar Tarifi Yapılışı

Tereyağı, zeytinyağ, yumurta sarısı ve şekeri karıştırın.
Yoğurt, sirke ve mahlepi sırası ile ekleyin.
Kalan malzemeleri ekleyip çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru ıkı yağlı kağıdın arasına koyup 1 cm kalınlığında açın.
Ruletle istediğiniz boyutta kesin.
Üzerine yumurta beyazı sürüp susam, corekotu yada aycekırdegı serpin.
200 derece alt üst fırında kontrollü pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template