Tereyağlı Tuzlu Çubuklar Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ
- 1 adet yumurta(beyazı uzerıne ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sırke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Üzeri için
- Susam
- Corekotu
- Ayçekirdegı
Tereyağlı Tuzlu Çubuklar Tarifi Yapılışı
Yoğurt, sirke ve mahlepi sırası ile ekleyin.
Kalan malzemeleri ekleyip çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru ıkı yağlı kağıdın arasına koyup 1 cm kalınlığında açın.
Ruletle istediğiniz boyutta kesin.
Üzerine yumurta beyazı sürüp susam, corekotu yada aycekırdegı serpin.
200 derece alt üst fırında kontrollü pişirin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder