23 Temmuz 2018 Pazartesi

Fırında Güveç


Firinda Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr orta yağılı kuşbaşı et
  • 1 kilo patlican
  • Yarim kilo taze fasulye
  • 3 adet domates
  • 4 adet yesil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 10 dis sarimsak
  • 1 çay bardağı zeytinyag
  • 1 yemek kaşığı biber salçasi
  • Tuz
  • Karabiber

Firinda Güveç Tarifi Yapılışı

Guvec için sececeginiz kabin mutlaka yanik olmasi gerekir lutfen alirken buna dikkat edin veya alinca mutlaka kendiniz yağlayıp fırına verip yakin.
Guvec kabinizi alirken el yapimi alma sansiniz var ise daha iyi olur. Fabrikasyon olanlarin topraklari daha kalitesiz oluyor ve koku yapma ihtimali var. 
Guvecimizin tabanını yağlayıp etleri yayalim.
Sirasi ile patlican, taze fasulye, domates, biberler ve sarimsaklari dizelim.
Salcayi sıcak suda eritip üzerine gezdirelim.
En son zeytinyağını koyalım.
Son olarak sebzelerin seviyesine kadar su koyalım.
Toprak kaplarda su kaybi fazla oldugundan kontrollu olmak gerekiyor.
En son guvec kabini aluminyum folyo ile hava almayacak sekilde kapatıp üzerine kapagini koyalım.
Ben ekmek fırınina pişirmeye verdim 4 saat kaldi.
Evde kendi fırıninizda yada kahve ocaginda pişirebilirsiniz.
Lezzette ciddi anlamda fark var mutlaka deneyin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template