Tahinli Haşhaşlı Çörek
Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- Hamur malzemeleri
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytınyag
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı uzerıne)
- Alabildiğine un
- Aralarına sürmek için
- 1 çay bardağı haşhaş
- 3 yemek kaşığı zeytınyag
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tahin
Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
Kalan malzemeyi ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Mayalanması için üzerini örtüp 30-40 dk bekletelim.
Hamur mayalanırken aralara sürülecek malzemeleri karıştıralım.
Mayalanan hamuru 8 bezeye ayıralım.
Her bezeyi dıktorgen şeklinde yemek tabağı kadar elimizle açalım ve hazırladığımız karışımdan sürelim.
Tüm bezeler üstüste konacak en üst kata birşey sürülmeyecek.
Tabak büyüklüğünde ustuste koyduğumuz bezeleri oklava yardımı ıle fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
Hamurun her iki yanından rulo yaparak ortada buluşturup bırleşme yerınden keselim.
Ikı adet büyük rulomuz oldu.
Bu ruloları boyuna üçe bölüp örelim.
İstediğimiz boyda kesip tepsiye alalım.
Ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder