30 Eylül 2018 Pazar

Aşure Tarifi


Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru üzüm ve kuş üzümü karışık
  • 1 su bardağı kayısı
  • 1 su bardağı kuru incir
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı portakal suyu ve portakalın kabukları
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 adet çubuk tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı

Tarif tam ve eksiksizdir.
Aşure altın renginde olmalı ,kararmış olmamalıdır.
Pilav gibi koyu yada çok sulu olmamalıdır.
Damak tadınıza göre malzemelere ekleme ve çıkarma yapabilirsiniz.
Su ve şeker miktarını pişerken damak tadınıza göre ayarlayın lütfen. 
Fasulye, nohut ve buğdayı bir gece önceden ıslatalım.
Bademleri sıcak suda 1 saat bekletelim kabuklarını soyalım.
Kayısı, üzüm ve inciri sıcak suda 30 dk bekletelim.
Fasulye ve nohutu haşlayıp suyunu süzelim.
Buğdayı haşlayıp suyunu süzmeyelim, suyu aşureye kıvam verecek. 
Tencereye incir, şeker ve nişasta hariç tüm malzemeyi alalım.
Üzerini 5 parmak geçecek kadar suyunu ekleyip 30 dk kaynatalım.
Tencereden tarçın kabuklarını çıkarıp, şekerini ilave edelim.
30 dk kaynamaya bırakalım.
Süre dolunca nişastayı 1 bardak suda eritelim, beraberinde incirleri aşureye karıştıralım.
5 dk daha kaynadıktan sonra servis kaselerine alalım.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template