28 Eylül 2018 Cuma

Meyveli Cheesecake


Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • Taban için
  • 1 paket tahıllı bisküvi
  • 60 gr tereyağ
  • Kreması için
  • 500 gr labne peyniri
  • 200 ml çiğ krema
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket Vanilya
  • 10 adet vişne
  • 10 adet böğürtlen
  • 10 adet frambuaz

Meyveli Cheesecake Tarifi Yapılışı

Yüksek bir Cheesecake istiyorsanız 20 cm lik bir kalıp uygun olur.

Kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve çevresini folyo ile kaplayalım.
Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim.
Tereyağını eritip bisküviler ile karıştıralım.
Kalıbın tabanına yayıp 20 dk buzdolabında bekletelim.
Fırını alt -üst 175 dereceye ayarlayıp içine büyük bir kase ile su koyalım.
Krema için labne ve kremayı 5 dk çırpalım.
Şeker ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
Tek tek yumurtaları ekleyip çırpalım.
Son olarak nişastayı ve unu  ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Buzdolabındakı kalıbı çıkarıp kremayı üzerine dökelim.
Meyveleri nişastaya bulayıp kremanın üzerine nazikçe bırakalım.
Bekletmeden fırına koyup 1 saat pişirelim.
Bu aşamada takip edin mutlaka her fırın farklıdır.
Üzeri çok hafif sararacak ve kalıbı salladıgınızda ortası sallanacak.
Pişmemiş diye düşünmeyin bekledikçe katılaşacak.
Fırını kapattığınızda keki hemen çıkarmayın.
Fırının kapağını hafif aralayın 30 dk içinde kalsın.
Sonra tezgaha alın tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın.
24 saat bekletip servis edin.
Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template