6 Eylül 2014 Cumartesi
Acılı Kepekli Ekmek Yapımı
Hamur malzemeleri
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar kepekli un
Sos mazlemeleri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabıber
1 yemek kaşığı bıber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin dinlenmeye bırakın (15 dk).
Sos malzemelerinin hepsini robota koyup püre olana kadar robotta çekin.
Buyuk yuvarlak borcam tepsiye hamuru elinizle bastıra bastıra yerleştirin, çatalla delikler açın hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın isterseniz çörekotu ve nane serpebilirsiniz.
200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder