6 Eylül 2014 Cumartesi

Acılı Kepekli Ekmek Yapımı


Hamur malzemeleri

1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar kepekli un

Sos mazlemeleri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabıber
1 yemek kaşığı bıber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin dinlenmeye bırakın (15 dk).
Sos malzemelerinin hepsini robota koyup püre olana kadar robotta çekin.
Buyuk yuvarlak borcam tepsiye hamuru elinizle bastıra bastıra yerleştirin, çatalla delikler açın hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın isterseniz çörekotu ve nane serpebilirsiniz.
200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template