6 Eylül 2014 Cumartesi

Biberli Ekmek ( Hatay Yöresi)

Malzemelerimiz
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar beyaz un

Sos Malzemeleri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
 1 buyuk domates
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı susam
Tuz


Hazırlanışı
Hamur için süt , şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyelim.
Mayamız köpürünce yağ ,un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat mayalanmaya bırakalım.
Sos malzemelerinin hepsini robota ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurdan mandalinadan buyuk toplar koparıp elimizle bastırarak yayalım.
Üzerine hazırladığımız sostan yayıp 200 derece fırında pişirelim.
Hatay bölgesinde bu Tarifte surki denilen baharatlı çökelekte kullanılıyor ancak ben kullanmadım.
Siz normal çökelekte,lor yada peynir kullanabılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template