11 Eylül 2014 Perşembe
Tek Kişilik Pasta ( Mayalı)
Hamur malzemeleri;
125 gr tereyağı ( oda ısısında)
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Tarçın
Arasına sürmek için;
Bal
Krema malzemeleri;
500 ml soğuk süt
1 paket creme ole
1 paket krem şanti
Süslemek için;
Hazır çikolatalı sos
Hindistan cevizi
Şekerleme
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini un hariç bir kaba alın.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
Hamur mayalanırken 500 ml süte creme ole ve krem şanti ekleyip yüksek devirde 5 dakika çırpın, buzdolabına kaldırın.
Mayalanan hamurdan mandalinadan daha büyük parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tarçın serpin.
Tepside 20 dk mayalandırın.
190 derece fırında pişirin.
Pişen hamurları soğutun, aralarını bıçakla kesip 1 tatlı kaşığı bal gezdirin.
Kremayı krema torbasına koyup aralara sıkıp kapatıp kenara alın.
Tüm pasta hamurlarını aynı şekilde hazırlayın.
Üzerlerine çikolata sos sıkıp süsleyin.
Dolapta bir kaç saat tutup servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimlep
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder