19 Ekim 2014 Pazar

Tepside Salçalı Ekmek

Malzemelerimiz
Hamur için
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için
1 kuru soğan
1 domates
2 buyuk kırmızı biber
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı Karabiber
2 tatlı kaşığı nane
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörekotu
1 çay bardağı zeytinyağ

Hazırlanışı
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip köpürene kadar bekleyin.
Ardından diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Üzeri için olan tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirerek karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun.
Tepsiden biraz daha buyuk açıp tepsiye yerleştırın.
İç malzemeyi hamurun üzerine yayıp kenardaki fazla hamuru içe doğru kapatın.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

6 yorum:

  1. bir daha ki bruncha bunu mu yapsam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salça tadından hoşlanıyorsanız mutlaka dene canım içine peynır veya kıymada karıştırırsan lezzeti kat kat artar umarım denersen memnun kalırsın sevgılerımle

      Sil
  2. bakalım olmuş mu?

    YanıtlaSil
  3. Fotografi gorur gormez agzimin sulari akti! :) hemen hemen denemeliyim

    http://yeserenyaprak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Çok tesekkur ederım begenmenıze sevındım afıyet oldun sevgılerımle

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template