19 Ekim 2014 Pazar
Tepside Salçalı Ekmek
Malzemelerimiz
Hamur için
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 kuru soğan
1 domates
2 buyuk kırmızı biber
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı Karabiber
2 tatlı kaşığı nane
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörekotu
1 çay bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip köpürene kadar bekleyin.
Ardından diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Üzeri için olan tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirerek karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun.
Tepsiden biraz daha buyuk açıp tepsiye yerleştırın.
İç malzemeyi hamurun üzerine yayıp kenardaki fazla hamuru içe doğru kapatın.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Hamur için
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 kuru soğan
1 domates
2 buyuk kırmızı biber
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı Karabiber
2 tatlı kaşığı nane
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörekotu
1 çay bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip köpürene kadar bekleyin.
Ardından diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Üzeri için olan tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirerek karıştırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun.
Tepsiden biraz daha buyuk açıp tepsiye yerleştırın.
İç malzemeyi hamurun üzerine yayıp kenardaki fazla hamuru içe doğru kapatın.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bir daha ki bruncha bunu mu yapsam?
YanıtlaSilSalça tadından hoşlanıyorsanız mutlaka dene canım içine peynır veya kıymada karıştırırsan lezzeti kat kat artar umarım denersen memnun kalırsın sevgılerımle
Silbakalım olmuş mu?
YanıtlaSilÇok çok teşekkur ederım tatlım
SilFotografi gorur gormez agzimin sulari akti! :) hemen hemen denemeliyim
YanıtlaSilhttp://yeserenyaprak.blogspot.com/
Çok tesekkur ederım begenmenıze sevındım afıyet oldun sevgılerımle
YanıtlaSil