200 gr beyaz kuvertur çikolata
Küçük bir tencere
Üzerine uygun bir kase
Kağıt muffın kalıpları
Krema malzemesi
1 paket krem şanti
200 gr labne peynırı
1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
7-8 adet bisküvi
Krem şanti paketini hazırlamak için süt
(Paketin üzerindeki yazan miktar)
Üzeri için
Çikolata sos
Şekerleme
Nane yaprakları
Hazırlanışı
Ilk olarak beyaz çikolata kâselerini hazırlayalım.
Küçük bir tencerenın içine su koyup ocağa alalım.
Tencerenın üzerine kâseyi yerleştirip kasenın içine ufak ufak doğradığımız çikolataları yerleştirelim.
Alttaki su ısındıkça çikolatalar yavaş yavaş eriyecek.
Eriyen çikolatayı fırça yardımı ile muffın kağıtlarının iç kısmına sürün.
Ancak ince degıl kalın sürün.
Kalıpları yarım saat derın dondurucuda bekletın ve 2. Kat çikolatayı sürün.
Tekrar derın dondurucuda yarım saat bekletıp muffın kağıtları dikkatlice soyun.
Hazır olan kalıpları buzdolabında beklemeye alabılırsınız.
İç dolgusu için kremşantiyi üzerindeki tarife gore hazırlayın.
Gerı kalan malzemeyide ekleyıp mıkserın en düşük devrinde çırpın.
Fazla çırpmayın yeterı kadar.
Hazır olan kremayı çikolata kâselerine boşaltıp istediğiniz şekılde süsleyip servis edin.
Kuvertur çikolatayı buyuk marketlerde yada pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
olsada yesem şimdi dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCok teşekkur ederım sevgılerımle
Silpınar hanım tarif güzelde ben sizin sayfa düzenlemenizide çok beğendim harika olmuş nasıl yaptınız yardımcı olurmusunuz banadaa lütfeenn :)
YanıtlaSilMrb emel hanım internette ücretsiz şablonlar var oradan uyarladım sayfama şablon kısmından degıstırdım yani sevgılerımle
YanıtlaSilPınar Hanım Çok güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkurler begenmenıze cok sevındım sevgılerımle
Sil