14 Aralık 2014 Pazar

Beyaz Çikolata Cupları

Malzemelerimiz
Kâseleri hazırlamak için
200 gr beyaz kuvertur çikolata
Küçük bir tencere
Üzerine uygun bir kase
Kağıt muffın kalıpları

Krema malzemesi
1 paket krem şanti
200 gr labne peynırı
1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
7-8 adet bisküvi
Krem şanti paketini hazırlamak için süt
(Paketin üzerindeki yazan miktar)

Üzeri için
Çikolata sos
Şekerleme
Nane yaprakları

Hazırlanışı
Ilk olarak beyaz çikolata kâselerini hazırlayalım.
Küçük bir tencerenın içine su koyup ocağa alalım.
Tencerenın üzerine kâseyi yerleştirip kasenın içine ufak ufak doğradığımız çikolataları yerleştirelim.
Alttaki su ısındıkça çikolatalar yavaş yavaş eriyecek.
Eriyen çikolatayı fırça yardımı ile muffın kağıtlarının iç kısmına sürün.
Ancak ince degıl kalın sürün.
Kalıpları yarım saat derın dondurucuda bekletın ve 2. Kat çikolatayı sürün.
Tekrar derın dondurucuda yarım saat bekletıp muffın kağıtları dikkatlice soyun.
Hazır olan kalıpları buzdolabında beklemeye alabılırsınız.
İç dolgusu için kremşantiyi üzerindeki tarife gore hazırlayın.
Gerı kalan malzemeyide ekleyıp mıkserın en düşük devrinde çırpın.
Fazla çırpmayın yeterı kadar.
Hazır olan kremayı çikolata kâselerine boşaltıp istediğiniz şekılde süsleyip servis edin.
Kuvertur çikolatayı buyuk marketlerde yada pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle

6 yorum:

  1. olsada yesem şimdi dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. pınar hanım tarif güzelde ben sizin sayfa düzenlemenizide çok beğendim harika olmuş nasıl yaptınız yardımcı olurmusunuz banadaa lütfeenn :)

    YanıtlaSil
  3. Mrb emel hanım internette ücretsiz şablonlar var oradan uyarladım sayfama şablon kısmından degıstırdım yani sevgılerımle

    YanıtlaSil
  4. Pınar Hanım Çok güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkurler begenmenıze cok sevındım sevgılerımle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template