16 Aralık 2014 Salı

Sodalı Çıtır Börek

Malzemelerımız
2 adet yufka
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Yarım çay bardagı su
 1 çay bardagı maden suyu

İç malzeme
200 gr labne peynırı
8-10 dal maydanoz
Dilediğiniz baharatlar

Hazırlanışı
Baharatları ve maydanozları labne peynıre ılave edıp karıştırın.
Ilk yufkayı tezgaha serip ikiye katlayın.
4 eşit parçaya kesin.
Iki katlı 4 adet üçgen yufkamız olacak.
Yufkanın geniş kısmına iç malzemeden koyup kenarlarını kapatmadan rulo sarın.
Bu ruloyu kendi etrafında dondurun.
Tüm malzemeyi bu şekılde hazırlayın.
Derin bır kaba börekleri sıkıştırarak dizin.
Toplam 8 adet böreğimiz oldu.
Üzerlerine sıvıyağ,su ve maden suyunu döküp üzerini streç fılm ile kapatın.
En az 3-4 saat bekletın.
Süre sonunda fırın tepsisine dizip üzerlerine bir yumurta sarısını sürün.
200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle

1 yorum:

  1. canım ellerıne saglık...nefıs gorunuyor..sayfanı bugun kesfettım nefıs seyler var..seni takıbe aldım..bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum adaşım..pinarintarifdefteri.blogspot.com

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template