14 Ocak 2015 Çarşamba
Labneli Ganaj Kremalı Tartoletler
Malzemelerimiz
Temel Tart Hamuru
100 gr tereyağ( soğuk)
200 gr un
1 yumurta
60 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
Labneli ganaj krema malzemesi
100 gr beyaz kuvertür çikolata
100 ML Çiğ krema
100 gr labne peynırı
Üzeri için
Kırmızı şekerleme
Antep fıstığı
Çikolata rendesi
Hazırlanışı
Ilk olarak kremamızı hazırlayalım çünkü dolapta bekletecegız.
Çiğ kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtalım ancak kesinlikle kaynamayacak.
Isınan kremayı ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştıralım.
Pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
Bu karışıma ganaj denıyor.
Ganaj kremamızı 8 saat kadar dolapta bekletıyoruz.
Kıvamı ıyıce koyulaşacaktır.
Mümkünse daha uzun süre bekletelim.
Bekleme süresi dolunca mikser ile 3 dk çırpalım çırptıkça kıvamı koyulaşacaktır.
Labne peynırını ekleyıp biraz daha çırpalım.
Tekrar buzdolabına kaldıralım.
Tart hamuru için tüm malzemelerimiz soğuk olmalı.
Tereyağını küp küp doğrayıp diğer malzemeleride ekleyelim.
Hamurumuzu yoğuralım.
Yoğurdukça hamur birleşecek ele yapışmayacaktır.
Hamurumuzu streç fılme sarıp yada kapaklı bır kaba koyup 30 dk buzdolabında dinlendırelim.
Dinlenen hamuru yarım cm kalınlığında açıp kalıplarınıza göre kesin.
Ben silikon kaplarda yaptım ve kurabıye kalıpları ile kestim.
Hamurlar kabarmasın diye taban kısımlarını çatal ile delelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek pişirelim.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Krema torbamıza kremamızı yerleştırıp tartoletlerin içini dolduralım.
Üzerini çikolata rendesi,Antep fıstığı ve şekerleme ile süsleyelim.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle
Temel Tart Hamuru
100 gr tereyağ( soğuk)
200 gr un
1 yumurta
60 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
Labneli ganaj krema malzemesi
100 gr beyaz kuvertür çikolata
100 ML Çiğ krema
100 gr labne peynırı
Üzeri için
Kırmızı şekerleme
Antep fıstığı
Çikolata rendesi
Hazırlanışı
Ilk olarak kremamızı hazırlayalım çünkü dolapta bekletecegız.
Çiğ kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtalım ancak kesinlikle kaynamayacak.
Isınan kremayı ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştıralım.
Pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
Bu karışıma ganaj denıyor.
Ganaj kremamızı 8 saat kadar dolapta bekletıyoruz.
Kıvamı ıyıce koyulaşacaktır.
Mümkünse daha uzun süre bekletelim.
Bekleme süresi dolunca mikser ile 3 dk çırpalım çırptıkça kıvamı koyulaşacaktır.
Labne peynırını ekleyıp biraz daha çırpalım.
Tekrar buzdolabına kaldıralım.
Tart hamuru için tüm malzemelerimiz soğuk olmalı.
Tereyağını küp küp doğrayıp diğer malzemeleride ekleyelim.
Hamurumuzu yoğuralım.
Yoğurdukça hamur birleşecek ele yapışmayacaktır.
Hamurumuzu streç fılme sarıp yada kapaklı bır kaba koyup 30 dk buzdolabında dinlendırelim.
Dinlenen hamuru yarım cm kalınlığında açıp kalıplarınıza göre kesin.
Ben silikon kaplarda yaptım ve kurabıye kalıpları ile kestim.
Hamurlar kabarmasın diye taban kısımlarını çatal ile delelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek pişirelim.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Krema torbamıza kremamızı yerleştırıp tartoletlerin içini dolduralım.
Üzerini çikolata rendesi,Antep fıstığı ve şekerleme ile süsleyelim.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzeller. En Yakın zamanda denemek istiyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım umarım begenırsınız sevgılerımle
YanıtlaSilçok şık ve güzel olmuşlar canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCok teşekkur ederım sevgılerımle
SilMerhabalar resmen iştahım kabardı :)
YanıtlaSilBloglara yorum bırakma oyunundan geliyorum Sayfanızı takibe aldım..Beklerim..
Sevgilerle..
Geldım bıle yorumumuzda bıraktım ziyaretçiniz için tesekkurler sevgılerımle
SilEtkinliğme katıldığınız için çok teşekkürler.. takipteyim sevgiler www.filizza.blogspot.com ve cok yakında www.filizza.com
YanıtlaSilCok teşekkur ederım benden takipteyim sevgıler
SilÇok seviyorum tartölet, harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok tesekkurler sevgılerımle
SilBlog yorum bırakma oyununda gördüm sizi ,çok lezzetli gözüküyor tariflesiniz .Bende bloguma beklerim.
YanıtlaSilCok teşekkur ederım sızı takıbe alıp yorum yazdım bıle sevgılerımle
SilSelam canım bloglara yorum bırakmadan geliyorum Tarlotler çok hoş gözüküyorlar ellerinize sağlık sizi takipdeyim bende beklerim
YanıtlaSilhttp://ksk60.blogspot.com/
Bende sizi ziyaret ettım teşekkurler sevgıler
SilPınarcım blog yorum bırakma oyununda görünce çok sevindiğimi söylemeliyim. Acaba haber versem mi ,katılır mı diye düşünmekteydim,Zaten face ve bloğunu ziyater ediyordum .Bu bahane ile tekrar buluştuk.Sevgiler.
YanıtlaSilKatılmazmıyım tabı katılırım sevgılerımle
SilPınarcım çok güzel bir tarif elinize sağlık,takipteyim...))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ,harika .ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok teşekkur ederım sevgıler
SilMerhaba,
YanıtlaSilFiliz hanımın etkinliğinden geliyorum, görüşmek üzere sevgiler
Çok tesekkurler bende size uğradım takıpteyım
Siliyiki bloğuna denk gelmişim. Tariflerin muhteşem ötesi. bunan böyle takipteyim seni. diyet yemekleri de paylaşırsan çoook sevinirim. Mesela az karbonhidratlı ama lezzetli tarifler :) sevgiler
YanıtlaSilMerhaba çok tesekkur derım sıtenıze katılma takıp kısmını bulamadım sevgıler
SilEllerinize sağlık, tartalöt en sevdiğim lezzetlerden biri, nefis görünüyor....sevgilerimi bırakıp sizi takibe aldım...
YanıtlaSilCok tesekkurler bende sizi Facebook'tan takıpteyım sevgıler
SilNe güzel görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Cok teşekkur ederım sızı takıpteyım sevgıler
SilEllerinize sağlık.Afiyetler olsun. mımmm :)
YanıtlaSilNursevın hanım cok teşekkürleri sitenizde takıp kısmını bulamadım ben sevgıler
SilMerhaba etkilikten geliyorum,elleriniz sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkurler sizi takıpteyim
SilHarika yorum yaptim. :)
YanıtlaSilEllerine saglik hepsi icin.
Cok teşekkur ederım takıpteyım sevgıler
SilNeyseki yorum kutusunu bulabildim, Pınar hanım. Elinize sağlık, blogunuzu takip edeceğim. SEvgilerle
YanıtlaSilÇok tesekkurler sevgılerımle
Silİnanılmaz leziz görünüyorlar. Facebook etkinliğinden keşfettim sizi. Ben de bloguma beklerim. Sevgiler.
YanıtlaSilUğradım bıle teşekkurler sevgıler
SilMerhabalar... Sizi daha önce beğenerek takip ediyordum... Blogunuza yorum bırakma fırsatım olmamıştı.
YanıtlaSilGüzel tarifleriniz var... elinize sağlık... sevgiler:)
Çok teşekkur ederım bende sizi çok severek izliyorum sevgılerımle
Silhiç tartolet yapmayı denemedim ama uzun zamandır merak ediyorum. Görsellik cok güzel ellerinize sağlık &
YanıtlaSilUmarım dener ve memnun kalırsınız sevgılerımle
SilSizi bir blog etkinliğinde keşfettim ve takibe aldım. Beğeniceğinizi umduğum bloguma beklerim . sevgilerle.... http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilHemen uğrayacağım sevgılerımle
SilAyyy ne kadar güzell görünüyor yaa çok akıcı bir anlatımınız var kaleminize sağlıkk :)
YanıtlaSilSevgiler
http://www.mehtapslifestyle.com
Çok teşekkurler begenmenıze cok sevındım sevgılerımle
SilLabne Peynirli tarifleri çok seviyorum... ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhttp://medyadergisi.blogspot.com.tr/
www.ankaraetkinlik.com/
http://denizzeynep.blogspot.com.tr/
Cok teşekkur ederım sevgılerımle
Silellerinize sağlık cok lezzetlli gorunuyorlar, sevgiler :)
YanıtlaSilCok ama cok teşekkurler sevgıler
Silçok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Cok teşekkur ederım sevgıler
Silharika görünüyorlar :)
YanıtlaSilbanada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
sevgiler
Çok teşekkurler uğradım bıle sevgıler
Sil